Sveriges VM-trupp 2018

Fotbolls-VM stundar runt hörnet och Sveriges trupp inför fotbolls-VM 2018 är officiell. En ganska väntad trupp på många sätt men något som fick folk att höja lite på ögonbrynen och väckte en del reaktioner är att det inte är en enda spelare med från allsvenskan. Det har aldrig hänt tidigare. Många trodde att antingen Östersunds Ken Sema eller Hammarbys Jiloan Hamad skulle knipa en plats, men när laget stod klart var det inget av dessa namn som stod med. Att ingen från allsvenskan är med är ett dåligt betyg för svenska ligan.

Sveriges VM-trupp

Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordstedt och Robin Olsen är de tre målvakterna som är uttagna i Sveriges trupp.

Som försvarare har man valt Victor Lindelöf, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Filip Helander, Ludwig Augustinsson, Pontus Jansson och Emil Krafth.

Mittfältarna som ska representera Sverige är Albin Ekdal, Gustav Svensson, Viktor Claesson, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg och Marcus Rohden.

Som anfallare finns John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Marcus Berg och Ola Toivonen.

Nyckelspelare i laget

Inför tidigare mästerskap har det alltid pratats mycket om Zlatan och hans roll i laget, Sveriges stora stjärna. Men nu har stjärnan tackat för sig och tackat nej till VM vilket gör att andra spelare får chansen att glänsa desto mer. Inför VM är en av Sveriges nyckelspelare mittfältaren Emil Forsberg som spelar i det tyska topplaget RB Leipzig. Man ser också stor talang i försvararen Victor Lindelöf som har en plats i startelvan med Andreas Granqvist. Granqvist och Forsberg har varit en riktigt bra duo i VM-kvalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *